flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККС України спільно з ДСА України, Національною школою суддів України будуть проведені зустрічі з керівниками апаратів судів та представниками кадрової служби територіальних управлінь ДСА України

30 жовтня 2015, 12:17

 

Вищою кваліфікаційною комісією суддів України спільно з Державною судовою адміністрацію України, Національною школою суддів України будуть проведені зустрічі з керівниками апаратів судів та представниками кадрової служби територіальних управлінь Державної судової адміністрації для обговорення питань створення, формування та ведення суддівського досьє суддів місцевих судів.

Протягом листопада 2015 року Вищою кваліфікаційною комісією суддів України спільно з Державною судовою адміністрацію України, Національною школою суддів України будуть проведені зустрічі з керівниками апаратів судів та представниками кадрової служби територіальних управлінь Державної судової адміністрації для обговорення питань створення, формування та ведення суддівського досьє суддів місцевих судів.

3–5 листопада 2015 року відбудеться перша робоча зустріч з керівниками апаратів місцевих судів Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Рівненської областей. Для оперативного та якісного виконання вимоги Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» щодо створення суддівських досьє у Комісії розроблена пам’ятка керівника апарату суду та інформаційні матеріали. На базі регіональних відділень Національної школи суддів України будуть проведені відповідні заняття.

У рамках підготовки до організації та проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів 27 жовтня 2015 року директором департаменту з питань професійної кваліфікації суддів та кандидатів на посаду судді секретаріату Комісії Р. Савчуком проведено відеоконференцію з суддями апеляційного суду Донецької області, під час якої було висвітлено основні положення процедури первинного кваліфікаційного оцінювання суддів.

З метою організації заходів із первинного оцінювання суддів апеляційних судів у Комісії підготовлено звернення до усіх апеляційних судів для отримання інформації щодо наявної у судах спеціалізації суддів та формування графіку проведення оцінювання суддів і завчасного інформування суддів про це.

Для оцінки передбаченого Законом України «Про судоустрій і статус суддів» критерію «здатність підвищувати свій фаховий рівень» Комісією отримано від Національної школи суддів України інформацію про фактичну кількість проведених упродовж 2012–2015 років заходів із підготовки та підвищення кваліфікації суддів.