flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася зустріч Голови ВККС України з головами апеляційних загальних судів

03 листопада 2015, 12:08

Відбулася зустріч Голови ВККС України з головами апеляційних загальних судів

            У рамках підготовки до організації та проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів 29 жовтня 2015 року у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ Головою Комісії Козьяковим С.Ю. та директором департаменту з питань професійної кваліфікації суддів та кандидатів на посаду судді секретаріату Комісії Савчуком Р.М. проведено зустріч з головами апеляційних загальних судів для ознайомлення з етапами та особливостями первинного кваліфікаційного оцінювання.

Під час заходу  представниками Комісії було висвітлено основні положення процедури первинного кваліфікаційного оцінювання суддів, передбаченого п. 6 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», повідомлено учасників, що після тривалої процедури погодження з Радою суддів України та врахування  Комісією тих зауважень Ради, що є прийнятними, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України затверджені 21 жовтня 2015 року Порядок та методологія кваліфікаційного оцінювання суддів, а 26 жовтня 2015 року – Положення про порядок складення іспиту та методику його оцінювання під час проведення кваліфікаційного оцінювання судді, які направлені до Ради суддів України для остаточного погодження.

Після виконання вимог Закону Радою суддів України щодо погодження Порядку та методології кваліфікаційного оцінювання суддів та Положення про порядок складення іспиту та методику його оцінювання під час проведення кваліфікаційного оцінювання судді Вища кваліфікаційна комісія суддів України готова невідкладно розпочати первинне кваліфікаційне оцінювання суддів.