flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про роботу Рівненського міського суду в умовах переходу області в «червону» карантинну зону.

26 жовтня 2021, 14:26

Починаючи із 26 жовтня 2021 року, на території Рівненської області запроваджено «червону» карантинну зону. Таке рішення було прийнято Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Разом з тим, Рівненський міський суд не припиняє здійснювати правосуддя навіть в умовах пандемії. Тож судді та працівники апарату суду продовжують працювати за звичним графіком. Однак, за розпорядженням голови суду в установі й надалі діють обмежувальні заходи, а саме:

  • тимчасово заборонено вхід у приміщення суду осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (масок або респіраторів) та з ознаками респіраторних захворювань, в тому числі з підвищеною температурою тіла;
  • дотримання соціальної дистанції – 1,5 м;
  • обмежено доступ до залів судових засідань під час розгляду справ осіб, які не є учасниками проваджень із дотриманням принципу публічності судових процесів.

Також керівництво суду нагадує громадянам, що в учасників судових справ є можливість подавати до суду документи (позовні заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) дистанційно,  а саме в електронному вигляді на електронну адресу суду - inbox@rvm.rv.court.gov.ua або через особистий кабінет в системі «Електронний суд», а також поштою, факсом тощо.

У холі приміщення установи встановлено скриньку для документів. Адміністрація суду просить відвідувачів суду залишати кореспонденцію в скриньці. Відповідальні особи оперативно її опрацьовують. 

Крім того, відповідно до вимог процесуального законодавства, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності або проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або в приміщенні відповідного суду. Надіслати до суду даний процесуальний документ можна засобами зв’язку. Якщо ж особа бажає особисто приймати участь у справі, але не може прибути до суду з поважних причин, – необхідно повідомити про це суд по телефону чи електронною поштою, надіславши клопотання про відкладення розгляду справи.

Закликаємо усіх відвідувачів суду з розумінням поставитись до запроваджених превентивних заходів та максимально використовувати електронний формат доступу до судочинства. Актуальна інформація буде розміщуватися на офіційному вебсайті Рівненського міського суду